Golden Green Hotels tekent franchisecontract met Accor Hospitality

maandag, april 26, 2010
Geen reacties

Accor Hospitality heeft een franchisecontract gesloten met Golden Green Hotels. Het betreft de ontwikkeling van een ibis-hotel met 120 kamers op het Stationsplein in Leiden. Ibis is leider in het economysegment, met wereldwijd meer dan 800 hotels. Met het contract kan Golden Green Hotels gebruikmaken van het sterke merk ‘Ibis’ dat Accor Hospitality in bijna 100 landen voert. Door het gebruik van Accor’s reserveringssysteem maakt het nieuwe ibis-hotel deel uit van het distributiesysteem dat het hotel wereldwijd op de kaart zet en boekbaar maakt.

Op dit moment heeft Accor wereldwijd 4.000 hotels, waarvan bijna 1.000 hotels in franchise. Algemeen directeur van Golden Green Hotels Cor van Duijn: ‘Wij zijn verheugd over de hernieuwde samenwerking met Accor. De keuze voor Accor is gebaseerd op haar goede franchisecondities en know-how op het gebied van constructie, inrichting en distributiesystemen. Bij ons staat ambiance en service centraal tegen een redelijke prijs. Deze ambities kunnen wij in Leiden waarmaken dankzij de samenwerking met Accor’.

Accor Hospitality Nederland laat via algemeen directeur Caro van Eekelen, weten: ‘In de afgelopen periode hebben wij flink geïnvesteerd in onze hotels in Nederland. Wij zetten nu in op sterke groei en streven naar een substantiële verhoging van het aantal franchisehotels in ons portfolio. Wij zijn blij dat we met deze samenwerking een unieke centrale locatie in de Randstad kunnen toevoegen aan ons portfolio.‘.

In de afgelopen jaren heeft Accor 150 miljoen euro geïnvesteerd in hotels in eigendom. In het kader van de zogeheten ‘asset right’-strategie zet Accor in op groei via het franchisemodel. De competenties die Accor heeft op het gebied van hotelmanagement worden hierbij ter beschikking gesteld aan ambitieuze franchisenemers. De verwachting is dat het nieuwe ibis Leiden in het 4e kwartaal 2011 open gaat.

Over Accor

Met 150.000 medewerkers in bijna 100 landen is Accor Europees marktleider in de hotellerie en één van ’s werelds grootste ondernemingen op het gebied van hotellerie en zakelijke dienstverlening. Accor biedt zijn klanten ruim 40 jaar kennis en ervaring in de volgende twee deelgebieden:

  • Hotels: meer dan 4100 hotels met 500.000 kamers in 90 landen: Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, Suitehotel, Adagio, ibis, all seasons, Etap Hotel, Formule 1, hotelF1 en Motel 6. Hierbij komen nog aanvullende activiteiten zoals die van Accor Thalassa, Lenôtre en CWL;
  • Zakelijke dienstverlening: 33 miljoen mensen in 40 landen maken gebruik van de diensten van Accor Services (human resources, marketing services en expenses management).

In Nederland biedt Accor Hospitality zijn gasten een brede keuze uit 37 hotels, van het luxe tot het budgetsegment: 2 Sofitel hotels waaronder het prestigieuze Hotel The Grand Amsterdam, 1 MGallery hotel The Convent Hotel Amsterdam, 9 Novotel hotels, 11 Mercure hotels, 11 ibis hotels, 1 Etap hotel en 2 Formule 1 hotels. Voor meer informatie: www.accor.com.

[begin]

Plaats uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *